Samhällskunskap frågor

1. Alla har givetvis ett ansvar för våran miljö. Vi tycker dock att det största ansvaret ligger på de ledande nationer. Om inte en dom är villiga att ha acceptabel miljöhänsyn så kommer ingen annan att ha den viljan heller, eller har heller ingen möjlighet att konkurrera med dom. Så det största ansvaret ligger absoult på ledande industrinationer.

2 Våran bild ser nog ganska dyster ut. Att oljan kommer ta slut vet vi, och innan dess, inom en ganska snar framtid kommer det att bli oljebrist. Detta är både på ont och gott. Det kommer att ta tid att ställa om ekonomin och detta kommer med all sannolikhet leda till konflikter. Det som är bra är att oljeberoendet tvingas bort och att det kommer att leda till en bättre miljö. Våra ekologiska fotavtryck kommer att fasa ut många naturtillgångar och vi blit tvugna att lämna det matriella livet. Befolkningsutvecklingen och tillgången på mat är ett större problem, likaså bristen på vatten, här är det också viktigt att tänka om. På frågan om allt är ett krestlopp så svara vi ja på den frågan under förutsättning att människan inte förstör kresloppet.

3. Vatten är en sådan. Dessvärre är tillgången till rent vatten bristvara på många håll.

4. Vi tror att befolkningen kommer att öka mycket mer i framtiden. vi går framåt inom medcinområdet och vi lever allt längre. givetvis finns det en gräns när våra ekolgiska sytem når en gräns, men vi är inte där än. 

5. Flera olika faktorer kring detta. Befolkningsutvecklingen tog fart ordentligt under industrialiering. Nu fick man råd att ha fler barn helt enkelt.Jordbruker har effektviserats många gånger om och maten räcker till många fler idag. Vi har under en kort tid blivit duktiga på bota sjuka och har minskat barndödlighet i stor utsträckning. det finns många olika faktorer som har bidragit till detta och de sklijer sig åt i världen.

6 Vi tror att enbarnspolitiken som i kina är en absolut nödvändighet för att hämna denna utveckling. Det är också nödvändigt att bromsa in för att vi ska kunna leva i en human värld.

7. Det säger sig självt att vi måste ha gränser och regler för varje nation. Om vi hade haft tid så skulle vi kunna skriva en hel bok om varför det måste vara så.  Varje nation har givetvis sin bärkraft som inte överbelastas hur mycket som helst.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0