Min Affärside

Uppgift: Starta företag

Verksamheten: Uthyrning av arbetskraft till lågpris med fullgod kvalitet. Detta genom att köpa arbetskraft från lågprisländer. Vi kommer i första hand rikta in oss på att sälja tjänster inom byggbranschen av olika slag där inom. Även uthyrning av arbetskraft för ett brett spektra av tjänster. bl.a. städning, snöskottning, trädgårdsarbete, skogsarbeten m.m. Med andra ord så kommer detta att vara ett bemanningsföretag.

Vi väljer med en gång att bilda detta företag som aktiebolag. Anledningen till detta är att vi ser en stor potential till till en god utveckling inom företaget. Det innebär att det med tid kan bli fråga om många tjänster och ett större antal personer anställda. Detta kräver då att företaget sköts professionellt med en väl fungerande styrelse. Allt annat än ett aktiebolag är uteslutande för oss.

Målgrupp: Vår målgrupp kommer att vara företag, i första hand inom byggbranschen som är i behov av arbetskraft. Även företag som säljer tjänster ex fönsterputsning, städning mm. En stor del av kundkretsen kommer också att utgöras av privatpersoner. Då vi kommer att förhållandevis låga kostnader, ser vi får chans att plocka marknadsandelar genom prisdumpning.

Budget: Vårat företag kommer utvecklas successivt med tiden. Därför är vi inte i behov av ett större kapital inledningsvis. Vi tror att vi kommer att behöva ha åtminstone 1,5 miljon sek för att säkra upp våra första anställdas löner,försäkringar, social utgifter mm . Även till inköp av bilar, byggverktyg och städredskap mm.

Reklam: Vi kommer att börja försiktighet när det gäller reklam för att känna oss för. Vi vill inte få massa förfrågningar om jobb som vi inte kan utföra. Vi börjar med att inledningsvis att annonsera i Stockholms lokala tidningar.

 

Våra anställda: Rekrytering utav arbetskraft kommer att ske från lågprisländer i våra närhet. De baltiska länderna kommer att vara rekryteringsbas. De har kompetens och vi uppfattar dom som arbetsvilliga. Vi tycker att det är viktigt att våra anställda är nöjda med oss som arbetsgivare, därför kommer vi ta ett stort socialt ansvar med schysta anställningskontrakt. Detta säkerställer även ett fullgott arbete från deras sida, vi får nöjda och fler kunder, så att vi kan fortsätta växa i den takt som vi önskar


Helliden

Jag ska skriva om fördelar och nackdelar som hände på Helliden under höst terminen. Och jag ska skriva om nånting speciellt som växte i mig inspiration som jag ska ta till nästa termin.

 

Den första fördel var att kom jag tillbaka från Lettland till Helliden. Att det startades andra året av mitt fantastiska liv på Helliden. Jag kan inte skriva att jag tycker om Helliden, jag kan skriva bara att jag älskar Helliden. Jag trivs här ”Perfekt”. Varje dag när jag kommer till Helliden, jag ser inte gränser till mina möjligheter och positiva tankar. Den andra fördel var att blev jag lite bättre på svenska språk. Jag blev inte så bra på att skriva och prata, men säkert har jag börjat att bättre förstå mina medmänniskor. Det känns otroligt bra när du förstår vad menar folk. Den tredje fördel var att jag klarade alla uppgifter under höstterminen. Jag känner mig dåligt när jag ligger bakom med skolarbete. Man måste vara klart med allt i tid. Och allt annat som hände var också trevligt. Fick bättre kontakt med lärarna, har utvecklat mitt disciplin, har lärt mycket mer av svensk kultur.


Den första nackdel för mig var att många elever från våren 2010 lämnade oss. Vi var som en familjen, vi kände varandra mycket bra och det var fantastiskt trevlig att umgås med varandra. Men vi också fick många nya elever, som är roliga, speciella, intressanta med egna ambitioner och drivkrafter. Den andra nackdel var att många elever var frånvaro. Det känns lite tråkigt när du precis börjat få bra kontakt med någon, och sen han försvinner på 2-3 veckor. Den tredje nackdel var att vår samarbete i klassen försvinn. Föra året vi kunde fixa många olika aktiviteter till fester, vi hade roligt studiecirkel, vi åkte tillsammans till fotbolls turneringar och vi gick på badhuset. I året blev folk lite passiva och det har hänt inte så mycket, kanske vädret påverka dom eller det finns andra anledningar ?


Den sak som jag ska ta till nästa termin och vidare i liv är att man aldrig får ligga ner sitt mål. Om du vill ha nånting måste du kämpa tills du bli helt slut. Min dröm är studie på Universitet eller Högskolan. Jag vill plugga därför att jag tycker att få nya kunskaper. Jag gillar när min hjärna jobbar hård och på kvällarna jag är psykisk trött. Under höstterminen jag fick information att från 2011 januari, det bli avgift till studenter från EU. Alla som kommer från EU ska betala otroligt stora pengar (otroligt stora för mig, jag är en fattig student från Lettland) för att plugga i Sverige. Såna pengar har jag inte, då trodde jag att min dröm var förstörd. Men jag hittade många lösningar till detta problem. Och fattade en sak... du kan alltid hitta en extra väg som ska leda dig framåt din dröm. Du måste bara kämpa och vara duktigt, då du ska få allt som du önskar.


Välkommen till min nya blogg!

Hejsan allihopa!


En vecka innan Jullovet, fick jag och mina klasskamrater uppgift från vår lärare. Uppgift innehåller i sig, att vi måste starta egen blogg. Jag fattar inte riktigt, varför fick vi sånt uppgift?! Ska vi skriva egna tankar, och alla ska läsa dom? Det kan bli mycket pinsamt om alla ska veta vilka ”BUGS” har jag i mitt huvud. Men samtidigt kan det vara spännande, kanske finns det en till person som jag. En person som är helt galen och har fest i huvudet. Det här är min första blogg, därför måste inte ni vara mycket kritiska mot mig. Men om vill ni, det kan ni göra, ändå vet jag att min blogg bli BEST. Men jag ska inte skryta, jag ska börja med blogg. Okey, då kör vi....


RSS 2.0